Alba Olivella

taller

La meva passió per les arts plàstiques i manuals em ve de ben petita, ja que sempre m’ha agradat estar envoltada d’art. Amb el pas dels anys, he sentit la necessitat de deixar anar tots els meus sen-tits per poder impregnar-me de la creativitat artística en tota la seva plenitud.

Després de cursar el batxillerat artístic a l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca, vaig continuar la meva formació amb els estudis superiors d’Art i Disseny a l’Escola Massana de Barcelona. I va ser allà on vaig descobrir la meva gran passió, la joieria.

Una vegada finalitzada l’especialització en joieria, la meva inquietud per aprendre va seguir creixent i vaig aprofundir més en aquest art. A Vilafranca del Penedès, el meu municipi natal, vaig poder continuar la meva formació a través del Grau Superior de Joieria Artística a l’escola Arsenal, fet que em va permetre gaudir d’una estada de pràctiques a Reykjavik, Islàndia.
Des del 2007 tinc el meu taller a Vilafranca.

La joieria és una professió que constantment em desperta inquietuds per aprendre i saber més, in-vestigar sobre noves i diferents tècniques, així que actualitzo i perfecciono els meus estudis a través de workshops i tallers especialitzats que em permeten ampliar els meus coneixements i horitzons de treball.

Des del 2011 exerceixo el meu ofici a cavall entre dues terres que valoro, respecto i estimo profun-dament: el Penedès, el nostre mar de vinyes, i Menorca, una terra enmig del mar. Aquesta encanta-dora illa del Mediterrani, amb un entorn paisatgístic privilegiat, m’acull en temporada d’estiu, on participo en diferents mercats artesanals a Ciutadella, es Mercadal i Alaior, entre d’altres.

Conscient de la meva sort, enamorada de la terra que m’acull i feliç de conviure en un mar de creativitat inesgotable com és la joieria. Els ingredients que em fan ser qui sóc, Alba Olivella, joia d’autor.